We verzenden de bestellingen nog steeds! Blijf veilig
Bestellen >

Alles over de menopauze


Wat is de menopauze?

De menopauze markeert per definitie het einde van de menstruatiecyclus en is een natuurlijk, biologisch proces. Het is een periode waarin de eierstokken eindelijk stoppen met functioneren en een vrouw haar vruchtbare potentieel verliest. Dit gebeurt wanneer de eierstokken hun functie niet meer uitoefenen, d.w.z. ze produceren geen eieren meer en daardoor daalt het niveau van hormonen in het lichaam van een vrouw. Het is de daling van de hormonen die verantwoordelijk is voor alle veranderingen in de stemming, gevoelens en fysieke verschijning.

Een eierstok is een orgaan dat vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron produceert, die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de menstruatiecyclus en ovulatie. Met de leeftijd rijpen eieren in de eierstok niet meer; het hormoonspiegel daalt, de menopauze komt en de menstruatiecyclus wordt onderbroken. Bij de meeste vrouwen gebeurt dit rond de leeftijd van 50 jaar. De menopauze is een normaal, fysiologisch verouderingsproces en geen ziekte. Voor de meeste vrouwen is de menopauze een periode van veranderingen, een periode waarin hormonen spelen met emoties en gevoelens.


De meest voorkomende symptomen van de menopauze:

 1. Opvliegers en/of intensief nachtelijk zweten;
 2. Zich onwel voelen (vermoeidheid, uitputting, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen),
 3. Slapeloosheid,
 4. Waterretentie,
 5. Geheugenverlies, concentratieproblemen,
 6. Vaginale droogheid, laag libido, pijn tijdens geslachtsgemeenschap, frequente vaginale infecties,
 7. Hoofdpijn,
 8. Droge, dunne huid die zijn glans verliest, snel veroudert en elasticiteit verliest,
 9. Urine-incontinentie, vaker plassen, urineweginfectie,
 10. Depressie, snelle stemmingswisselingen,
 11. Gewichtstoename,
 12. Verouderd uiterlijk (broze nagels, diepe rimpels en dun haar).

Tijdens de menopauze vertraagt de hormonale activiteit, wat ook de veroudering, de dichtheid en de elasticiteit van de huid beïnvloedt. Verder neemt de secretie van geslachtshormonen - het jeugdhormoon (DHEA), testosteron en oestrogeen - aanzienlijk af, en deze onder secretie veroorzaakt veroudering van de huid. Door een lager niveau van oestrogenen wordt er minder collageen in de huid geproduceerd (zwakker bindweefsel), wordt de huid dunner, verliest het zijn elasticiteit, tastgevoel, bovendien vertraagt het metabolisme en verandert ook de huidstructuur.

Omdat de hoeveelheid oestrogenen lager is, kunnen androgyne hormonen de overhand hebben en deze beïnvloeden de haargroei, wat kan resulteren in een verhoogde beharing op ongebruikelijke plaatsen. Aan de andere kant verzwakt de haargroei; ze worden dunner en vallen uit.

Met het voedingssupplement Femisol voel u zich ook van buiten mooi. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen, wat belangrijk is voor gezonde bloedvaten, botten, haar en nagels, terwijl zink botten, haar, huid en nagels gezond houdt.


Zelfverzorgingstips voor de menopauze:

De menopauze is een tijd waarin een vrouw de tijd moet nemen voor zichzelf en haar lichaam en moet bepalen hoe ze zich weer goed in haar vel kan voelen Regelmatige lichaamsbeweging, geschikte hydratatie en een gezond dieet. dieet helpen u dat voor elkaar te krijgen. En het is nog belangrijker om nergens in te overdrijven, maar ook voldoende tijd te nemen om te rusten en te slapen.

Regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige fysieke activiteit zal u helpen om u energieker te voelen en u zult ook uw gewicht gemakkelijker beheersen. De belangrijkste reden is dat het serotoninegehalte stijgt wat uw humeur, algemeen welzijn, eetlust verbetert, en een positieve invloed heeft op de slaapkwaliteit. Regelmatige lichaamsbeweging helpt u ook om spiermassa te behouden wat belangrijk is voor houding, mobiliteit en gewichtstoename voorkomt. Vergeet echter niet dat regelmatige lichaamsbeweging ook uw botten versterkt en dit is de beste manier om osteoporose te voorkomen, die meestal in de menopauze begint.

Gezond eten

Gezond eten is vooral belangrijk in de periode van ons leven waarin ons lichaam bepaalde veranderingen doormaakt. Het is de inname van gezonde en verse ingrediënten die kunnen bijdragen aan een beter humeur, een goede spijsvertering en algehele gezondheid kunnen bevorderen:
 • Eet elke dag veel verse, biologisch geteelde groenten en fruit,
 • Geef bij het selecteren van voedsel altijd de voorkeur aan voedsel met een hoog vezelgehalte, om uw eetlust onder controle te houden, de spijsvertering te bevorderen en uw hart ten goede te komen,
 • Drink veel schoon, vers water.
Bij gezonde voeding moet u er vooral op letten dat een verlaagd oestrogeengehalte verlies van botsterkte veroorzaakt, daarom raden we aan om de inname van voedsel dat rijk is aan calcium en vitamine D te verhogen. Consumeer divers voedsel, rijk aan calcium (melk en zuivelproducten, sardines, donkergroene groenten).


Naast de hierboven genoemde veelvoorkomende symptomen, betekent het stoppen van de vruchtbaarheid van een vrouw vaak een grotere emotionele verandering in het leven van een vrouw. Het veranderen van een jonge, levendige, vruchtbare vrouw naar een oudere, volwassen vrouw kan soms psychische en emotionele problemen veroorzaken. Maar u heeft de kracht om dat te veranderen. Door de mechanismen van de menopauze te begrijpen, door te weten hoe u uzelf kunt helpen met natuurlijke hulpmiddelen, en door tijd voor uzelf te nemen, kan de menopauze een periode vol leven en plezier worden. En dit was wat we in gedachten hadden toen we op zoek waren naar de juiste ingrediënten en formules voor Femisol.


De menopauze behandelen:

Hormoontherapie: (HRT) of natuurlijke behandeling

Hormoonvervangingstherapie of medicijnen die de hormonen bevatten die het lichaam van een vrouw stopt met produceren na de menopauze, heeft een aanzienlijke invloed op de gezondheid en het welzijn. Hormonen verbeteren de stemming, beschermen het hart, onderhouden gezonde botten, lossen problemen van vaginale droogheid op, verbeteren het libido. Hormonale balans is erg belangrijk om u goed te voelen. Uw arts of gynaecoloog bepaalt de methode die voor u het meest geschikt is met betrekking tot uw gezondheid en levensstijl. Vanwege verschillende mogelijke complicaties (risico op hart- en vaatziekten, risico op borstkanker, maagdarmkanker, enz.), is hormoontherapie geen lange termijn oplossing en vereist een zorgvuldige monitoring van de medische toestand en is deze niet geschikt voor elke vrouw.

Een groot percentage van de vrouwen wordt geïntimideerd door menopauzale hormoontherapie of mag deze niet gebruiken (eierstokkanker of borstkanker, die zich voedt met oestrogeen), in dit geval wordt natuurlijke behandeling aanbevolen. Natuurlijke behandeling is geen alternatief voor hormoonvervangingstherapie (HRT), maar sommige menopauzeklachten kunnen op deze manier worden verlicht.

Fyto-oestrogenen zijn natuurlijke stoffen die het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen imiteren omdat hun chemische structuur sterk lijkt op oestrogeen uit het lichaam, of ze reguleren de functie van endogene oestrogenen, meestal door zich te binden aan oestrogeenreceptoren, waardoor ze bijdragen aan de hormonale balans. Ze hebben een zwakker effect dan het natuurlijke oestrogeen, ze worden veel sneller afgebroken en worden niet in weefsels opgeslagen. Enkele van de belangrijkste bronnen van fyto-oestrogenen zijn rode klaver (Trifolium pratense) en soja (Glycina max). Daarom hebben we besloten dat rode klaver het belangrijkste ingrediënt moet zijn in het voedingssupplement Femisol.


Stadia van de menopauze:
Er zijn drie stadia van de menopauze gedefinieerd: perimenopauze, menopauze en postmenopauze.


Hoe lang kan de menopauze duren?

De meeste vrouwen ervaren vijf tot tien jaar veranderingen in de menopauze. Bij de meeste is ongeveer vijf jaar waarschijnlijker, maar bij sommige vrouwen kunnen symptomen over een langere periode verschijnen en verdwijnen.
All rights reserved; 2012 - 2020
Production: MMstudio
close Wij gebruiken cookies om de beste ervaring op onze site te garanderen.

Als u dit laatste blijft gebruiken, zijn wij van mening dat u het gebruik accepteert.
(More information)

Accepteren, Cookies?
OK